Våra båtar:

 


SOLA 3


SOLA 4

NOBELLA

Företaget

 

"Sola-båten" i Karlstad är en väl inarbetad verksamhet. Den startades 1947 i samband med utställningen "Värmland Visar" och drevs då av bl.a. Bengt Hornevall och John Albins. Första båten döptes till "Sola" och med på premiärturen runt Karlstad fanns kungligheter som Drottning Lovisa och kronprins Gustav VI Adolf. Kapten på båten var Rickard "skarven" Svensson, som under lång tid var befälhavare på båten visade sig senare vara för djupgående för Klarälvens skiftande vattenföring, varför en mindre båt införskaffades, "Sola 2", och sedemera även "Sola3" som byggdes i Karlstad På "Svensson o Dahlströms" varv 1949-1950. "Sola 2" och "Sola 3" gick under flera år samtidigt, innan "Sola 2", som var felkonstruerad, blev så dålig att den höggs upp.

 

I 20 år, mellan 1947-1967,  drev Bengt och John verksamheten, innan Sigvard Olsson övertog båten "Sola 3". Sigvard drev verksamheten mellan 1967-1987 Han hade under sin tid problem med vattennivån och timmret som flottades i älven. 1987 övertogs båten av Anders Andersson. 5 år senare, 1992, övertog Stefan Moberg Sola-båten, och startade Sola-Båten Rederi AB som fortfarande äger båten "Sola 3" och driver verksamheten med Sightseeing och charter i Karlstadsdeltat. Med tiden har ytterligare två sightseeingbåtar införskaffats, "Sola 4" samt "Sola 5".

Sola-Båten Rederi erbjuder idag sightseeingturer på Klarälven och Vänern i Karlstadregionen, och dessutom kan sällskap hyra båten för turer efter eget önskemål eller i samråd med rederiet. Vi medverkar till ett bra upplägg som passar er och vi lämnar gärna offerter. Önskas guidning, förtäring, underhållning eller aktiviteter i någon form kan även det erbjudas.

Åk med oss vid skolavslutning, bröllop, födelsedagskalas, gruppresor, svensexor, informationsturer eller enligt önskemål.

Vi startar i år även turer på Bergslagskanalen med M/F Nobella, fd "Sola 5".

 

 

 

 

 

 

 

solabaten.se © 2011 • Charter & Sightseeing • Välkommen ombord!